Už se chystéme do Jihlavy. 18. května tankodrom Pístov - Jihlava.

 
OffROAD Maraton Jihlava 2024
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

SkyBell

Aktuálně

Závod Aut byl dramatický do samého konce.

Bez ohledu na kategorie se bojolavo do poslední chvíle. Bahno létalo na všechny strany, takže si to užili všichni zúčastnění.

I v autech se bahna závodníci trochu zalekli. Ale bylo to parádní. Myslím, že fotky mluví za všechno. Nechci to dlouze rozebírat, věřím, že jste to všichni viděli v televizním vysílání. Shrnu jen to nejdůležitější. Bugynky se vrhly do bahna bez bázně a hany a rvaly se s tím statečně ač je bahno drtilo a často musely do depa na údržbu. Dlouho se zdálo, že z ostatních vozidel bude nejlepší Defendr Libora Vlasáka a jeho týmu. Ovšem závěr přinesl jiný boj. Konečná honička o absolutního vítěze se odehrála mezi, pod KB Systémem jedoucím, Matějem Šrajerem (Auta Speciasl nad 2 litry) a bugynkou CanAm Quad Servisu Špak - Solitera Racing II. Ač bugynka projela cílem první, hned zatočila do depa, protože do posledního kola vjížděla s jedním ulomeným kolem. Stříbrný šíp KB Systému je už delší dobu dotahoval a tak to vypadalo, že za odbočko do depa se ujímá vítězství a je to jasné. Ovšem ve výjezdu s lesa a zatáčce na startovní rovinku neudržely šrouby jedno kolo i u velkého vozu. A tak začal souboj s časem. Posádka se odhodlaně vrhla do bahna, aby závadu opravila a s novými šrouby a dotaženým kolem dojela poslední kolo. Jenže pravidla jsouo neúprosná a tak přes veškerou snahu chybělo k famóznímu výsledku asi 8 minut... I tak to byl krásný souboj. A podobné minuty chyběly i dalším dojíždějícím. Nakonec tedy Quad Servis Špak zvítětil se 41 koly před KB Systémem též s 41 koly. Třetí Polaris Racing Crew, Czech Rep. najel 37 kol. Čtvrtý Wings Team (Special nad 2 litry), kterému také chybělo něco málo na dojetí ještě jednoho kola, následovaný týmovým kolegou Wings Team (Special do 2 litrů). A šestým na pásce byl nejlepší Amatérský vůz týmu Offroad Team Fabio.
P.S. Defendra to bahno nakonec tak vcuclo, že ho nemohli dostat ven ani druhý den -:) Prostě krásné závody!!!
Vzhledem k tomu, že nám systém už odmítá komunikovat s více fotkami, tak krásné obrázky Jirky Jonáše najdete zde https://eu.zonerama.com/PressFotoServis/646111
20230415_3414a
20230415_3414a
 

Publikováno: 18.04.2023

<<< zpět na přehled aktualit