Ze země už lezou jarní kytky. Je na čase, aby vylezli offroaďáci!!! Už se to blíží 23.3. Milovice.

 
OffROAD Maraton Janovice
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Zikmund Trading Agency

Články

OffROAD Maraton Janovice nad Úhlavou

Už tuto sobotu 15. 4. se jede druhý závod seriálu OffROAD Maraton v Janovicích nad Úhlavou. Na tomto tradičním místě, kde se před mnoha lety proháněly tanky, se můžeme těšit na krásné boje nejlepších jezdců v ČR na motorkách, čtyřkolkách i v terénních autech.


OffROAD Maraton Janovice nad Úhlavou 15.4. 2023

Přírodní trať bude plná nástrah a jak to tak vypadá, o bláto nebude nouze. Uvidíme, jak se s tím poperou závodníci a jak moc vydrží technika. Z prvního místa minulého závodu bude startovat v autech tým Polaris Racing Crew. Hlavními postavami tohoto týmu v prvním závodě byli dakarští závodníci Rosťa Plný a Michal Valtr. Ovšem tým Polaris rozhodnul, že do Janovic nasadí ještě jeden stroj navíc. Rosťu nechá ve startovním čísle 73 a Michala nasadí v novém voze startovní číslo 37. Bude tedy zajímavé sledovat tyto stroje. Ale ani na ostatní nelze zapomínat. V prvním závodě dělilo druhého Quadservis Špak – Solitera Racing III jen 15 km a třetí v pořadí byl dalších 5 km druhý vůz Quadservisu Špak – Solitera Racing II. Takže špička je a bude velmi vyrovnaná. A to jsme jen v kategorii lehkých bugy. Ne jinak tomu bude v ostatních kategoriích do dvou litrů, nad dva litry i v Amatérech. I tady jsou zatím rozdíly nepatrné a bude hodně záležet na přípravě strojů a samozřejmě na štěstí. Přece jenom OffROAD Maraton je pro auta dlouhý 5 hodin a to se může stát ledacos. Start je připraven na 14:30.

OffROAD Maraton Janovice nad Úhlavou 15.4. 2023

Ale kdo přijede do Janovic už ráno, nebude litovat. Program druhého závodu letošního seriálu startuje už v 8 hodin dvouhodinovým závodem motorek všech šesti kategorií Mistrů i Pohárů. Je otázka, kolik závodníků se nakonec postaví na startovní rošt, v prvním závodě v Milovicích to bylo včetně mladších juniorů (tady pojedou hodinu) 202 závodníků! Byl to pořádný masakr, takže se v Janovicích máme opravdu nač těšit. Nemá cenu vyjmenovávat všechny skvělé závodníky, protože všichni, kdo se postaví na start, si zaslouží respekt a poklonu. A všichni, kdo si na konci dojedou pro body do celkového hodnocení, jsou mistry! Ale zmiňme aspoň absolutní špičku, tedy napříč kategoriemi, jak dojeli po prvním závodě. První čtyři jezdci ujeli za dvě hodiny shodných 95 km. Rozdíl byl jen v časech posledního průjezdu časomírou. Ale zajímavější je, že absolutním vítězem byl Pavel Dvořák z kategorie Mistr Moto Veteran, druhý byl Martin Prokeš z kategorie Mistr Moto E2 a třetím byl Karel Brabec z kategorie Pohár Moto E2. Tady je vidět, že opravdovými mistry jsou všichni. Tedy přijeďte jim fandit a nebo poměřit své síly.

Pokud jste fanoušky čtyřkolek, tak ty přijdou v Janovicích na řadu v 10:30 a i tady v té „rozjížďce“ to bude masakr. Před měsícem startovalo do seriálu 101 strojů. To vypadá na vydařenou sezonu. I mezi čtyřkolkami je situace velmi vyrovnaná a po prvním závodu těsná. Absolutně nejlepšími se stali jezdci na Polarisech Ilja Kostelník na prvním a Adam Bezděk na druhém místě a Dominik Duroň na třetím místě, všichni z kategorie Mistr Quad 4x4. V první pětce se ale prosadili i Mistr Quad Veterán Radomír Beneš a Mistr Quad SP Matyáš Dostál. Ti všichni najeli 90 km vyjma prvních dvou, kteří zvládli 95 km. Ale zpět do Janovic. Bude to boj a jestli nám trochu zaprší, tak ve třetím kole už pořádně nepoznáte, kdo je kdo. Tedy pokud si chcete užít i závod čtyřkolek, musíte dorazit včas. Janovice jsou pro někoho vzdálenější, ale je to krásná trať, oblíbená závodníky i diváky. Budeme se na vás těšit.

OffROAD Maraton Janovice nad Úhlavou 15.4. 2023
20220326_0127
20220326_0127
 

Publikováno: 07.04.2023

<<< zpět na přehled článků