Už se chystéme do Jihlavy. 18. května tankodrom Pístov - Jihlava.

 
OffROAD Maraton Jihlava 2024
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

SkyBell

Články

DAKAR 2024

Byla to radost vidět naše kluky (a holky) dojet s takovou parádou! Ještě jednou velká gratulace všem!!!

Nechci omílat to, co bylo ve všech novinách, časopisech, rádiích a televizích. K tomu snad jen to, že díky za ten prostor za všechny, kteří nesli českou vlajku tak vysoko. Rozhodně si to všichni zaslouží. A skvělé výsledky k tomu jako bonus pro nás fanoušky.

V rychlosti si to shrňme. To, co se nepovedlo Martinovi Macíkovi (staršímu) za volantem (v roce 2010 4. místo), se mu povedlo v roli šéfa týmu MM TECHNOLOGY. Syn Martin Macík (mladší) za volantem dokázal zúročit vše, co za mnoho let vybudovali a načerpali a se skvělou posádkou Františkem Tomáškem a Davidem Švandou zvítězili (samozřejmě v zádech s perfektně fungujícím týmem -:). Po 23 letech vystoupala v kamionech česká vlajka nejvýše. A aby naše radost doma byla ještě umocněna, za ním na druhém místě skončil Aleš Loprais s Jaroslavem Valtrem ml. a Jiřím Strossem v kabině. Celých 14 dnů bylo napínavých a dramatických a my to vše mohli sledovat téměř v přímém přenosu. I ostatní předváděli skvělé výkony a přinášeli nám radost Michal Valtr 14. místo, Jaroslav Valtr st. 19. místo.

Stejně napínavé bylo sledovat, kam až se podaří prokousat Martinovi Prokopovi s Viktorem Chytkou v autech. A podařilo se to na skvělé 5. místo, což je nejlepší umístění českého auta vůbec.

Ani motorkáři se neztratili. Všichni podali parádní výkony. Předvedli se v dobrém světle a to jak fyzicky tak lidsky. Zmíním tady ne nejlepšího Martina Michka za 10. místo (spolu se Štefanem Svitkem uzavírali TOP TEN skupinu), ale chci zmínit Libora Podmola, jehož snímky a video, jak mu šijí oko, obletěly svět. S touto „drobnou indispozicí“ jel dál a poprvé dojel do cíle!

A stejně skvělý ohlas měla jízda Barbory Holické s Lucií Engovou a jejich Dakkachnou, tedy správně DUCKAR!

 

·  Motocykly: Martin Michek (KTM); Jan Brabec (KTM); Milan Engel (KTM); David Pabiška (KTM); Jaromír Romančík (KTM); Dušan Drdaj (KTM); Libor Podmol (Husqvarna); Martin Prokeš (KTM)

·  Automobily: Martin Prokop, Viktor Chytka (Ford); Tomáš Ouředníček, David Křípal (Toyota); Karel Trněný, Michal Ernst (Ford), Aliyyah Kolocová, Sébastienem Delaunayem (Buggyra)

·  Kamiony: Martin Macík, František Tomášek, David Švanda (Iveco); Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross (Praga); Jaroslav Valtr st., René Kilián, David Kilián (Tatra); Daniel Stiblík, Lukáš Kvasnica, Jiří Tomec (Tatra); Michal Valtr, Jaroslav Miškolci, Radim Kaplánek (Iveco); Dušan Randýsek, Victor Bouchwalder / Fr., Laurent Lalanne / Fr. (MAN).

·  Klasik: Barbora Holická, Lucie Engová (Citroën 2CV); Ondřej Klymčiw, Josef Brož (Škoda 130 LR); Jan Vinš, Tomáš Hovorka (Mitsubishi Pajero)

 

Všem patří velké díky za reprezentaci a za skvělé výkony. Krásné přivítání v Praze na letišti jen podtrhlo výjimečnost této chvíle. Lepší poděkování by snad bylo jen na Staromáku… Budeme se těšit, že někoho z výše jmenovaných potkáme na našich tratích OffROAD Maratonu. Pokud si chcete poslechnout vyprávění Mistra volantu Martina Macíka a jeho party zkuste ještě volné místo na jeho tolk show Posedlí Dakarem , ale moc míst už k dispozici není…

A pokud byste chtěli potkat víc letošních hrdinů, přijeďte se podívat v létě 10.8. do Přerova, kde se sejdou Posedlí Dakarem na open air show .

O dobrodružstvích Kachny v klasicích si můžete přijít poslechnout 21.2. do Chvalské stodoly v Horních Počernicích www.duckar.cz .

 

Macík
Macík
Loprais
Loprais
Prokop
Prokop
Moto Racing Group
Moto Racing Group
 
DUCKAR
DUCKAR
 

Publikováno: 15.02.2024

<<< zpět na přehled článků