Už se chystéme do Jihlavy. 18. května tankodrom Pístov - Jihlava.

 
OffROAD Maraton Jihlava 2024
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

SECTRON

Články

Výsledky sezóny 2020 - motorky

Pojďme se podívat do jedné stopy, v níž nám startovala také pěkná řádka závodníků. Mistři, profesionálové, amatéři i úplní nováčci se zařadili do historických tabulek k roku 2020 dle níže uvedeného pořadí.

Tento rok mohl být výborný. Po letech trápení se v prachu a horku se nám zdálo, že to bude příjemný mokřejší rok, kde se budeme moci nadechnout čistého vzduchu. Bylo dost sněhu. ALE! Začalo to nepříjemným odsouváním zahájení a pak přes pusu rooušky... No a dál už to znáte -:( Ale i tak jsme odjeli pár slušných kilometrů na příjemných tratích v Čechách i na Moravě.

Omlouvám se za zpoždění, ale léty prověřený ale také letitý systém se zasekl na odkazu absolutních výsledků motorek. Když jsme systém tvořili, nenapadlo nás, kolik motorek se může celkem přihlásit. Systém se zasekl na čísle 250. Všech ale bylo 450. Takže teď už je přehled zde. Absolutně nejlepším motorkářem v roce 2020 byl Martin Prokeš z TJ Sokol Krásné pole. Během okleštěné sezóny najel 415km a o pouhé 4km ujel druhému Tomáši Coubalovi z Tyros - Autoservis Coubal. Oba zároveň první a druhý ve své kategorii Mistr MOTO E2. Ale v těsném závěsu za nimi na třetím místě absolutně s 409km vítěz Mistr MOTO E1 Petr Trávníček z Aroma Gold Shreco Racing a druhý v E1 s 391km Honza Vondrášek z VHS Racing na místě 4. absolutně. A podobně jako ve čtyřkolkách jsou na absolutní špičce zástupci různých kategorií, tak i na motorkách uzavírá první pětku se ztrátou pohých 28km na prvního vítěz kategorie Mistr MOTO EVET  jeho týmový kolega Petr Hreus. Mistrovskou první pětku doplňují do TOP TEN s jednou vyjímkou Pohároví jezdci E1, E2 a také EVET.

Pojďme se nyní podívat do jednotlivých kategorií, kde se pořadí skládá podle dosažených bodů za jednotlivá pořadí v dílčích závodech. V součtu odjetých maratonů to nakonec vyšlo takhle:
V kategorii MISTR Moto E2, bráno jako nejrychlejší, a dva nejlepší absolutně jsou z této kategorie, se za prvního Martina Prokeše a druhého Tomáše Coubala zařadili 3. Petr Machek z TM Racing a shodným výsledkem 4.-5. Filip Boháč z TJ Sokol Krásné pole a David Pabiška za Jantar Team.
V kategorii motorek MISTR Moto E1 se nejlépe dařilo Petrovi Trávníčkovi, který pro Aroma Gold získal o 13 bodů víc než druhý Honnza Vonrdášek pro VHS Racing. Na pomyslnou bednu s nimi vystoupal Jirka Maršálek s odstupem dalších 15bodů. Jediný bod nestačil na bednu pro čtvrtého Luboše Zedka a jeho Enduro. I násedné páté místo Broňka Janči bylo hodně těsné a prokázalo skvělou přípravu celého týmu Aroma Gold.
Mistrovské Veterány přivádí do záře reflektorů na prvním místě Petr Hreus z VHS Racing před druhým Pavlem Postupkou z ProMoto a na bedně třetím Petrem Šulcem z Polabáků. Za bednou opět velmi těsně roydílem tří a jednoho bodů na čtvrtém místě jan Dušek z ADIMA Enduro a pátým Miroslavem Janouškem z JM Enduro.
Jak jsem uvedl v začátku tohoto shrnutí, pohároví jezdci byli mnohdy víc než dobrými soupeři na tratích a jejich umístění v absolutním pořadí to jen potvrzuje. Nejlepším z nich Jan Matějka se probojoval na 6. místo absolutně na ujeté kilometry a s přehledem zvítězil ve své kategorii Pohár Moto E2. sekundoval mu na druhém místě Miroslav Pros z Kamikaze Racing a na třetím Drmoulskej Karel Brabec. pětici nejlepších pak doplňují na 4. místě Gustav Stiller L-GasRacing a na 5. místě Antonín Stehlík Tonyluzr Team.
Nejlepší pětka v Pohárových E 1 je seřazena takto. 1. David Sedlák z Lutcar, 2. Lukáš Šupica z Lukas Team, 3. Břetislav Halberštat z AD Halberštat RAC-Ing, 4. Petr Turek z Andy Motors Racing a 5. Vlastimil Candrák z SJČ Enduro Racing.
Do komlpetu nám už chybí jen jezdci kategorie Pohár Moto EVET. a není to málo početná kategorie. přes 100 závodníků! Z toho réměř čtyřicítka bodujících. Ale vítěz je jeden respektive na bednu mohou jen tři a my uvádíme vždy 5. Tedy nejlepší Miroslav Křivánek z HardGastroEnduro na 1. místě. Za ním 2. Tomáš Křivánek reprezentující Moto Sobě. 3. místo patří Oldřichu Drozdovi, 4. Karlu Panzerovi a první pětku kategorie uzavírá Tomáš Jelinek z týmu Harry 609.

O.N.
4 moto
4 moto
 

Publikováno: 31.12.2020

<<< zpět na přehled článků