Ze země už lezou jarní kytky. Je na čase, aby vylezli offroaďáci!!! Už se to blíží 23.3. Milovice.

 
OffROAD Maraton Janovice
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Polaris

Články

Vysaďme strom, obnovme naše lesy

Milí offroaďáci, pokud jen trochu můžete, zapojte se do Dne obnovy lesa, který vypukne na různých místech České republiky v sobotu 19. října. Nezapomeňte ale, že závodíme v Janovicích nad Úhlavou. :-)

Lesy ČR připravily jedinečnou akci, kterou vítáme a věříme, že si v případě zájmu najdete cestu i vy, jak jí pomoci. Kdo by i v soutěžní den výsadbu stihl (nebo o projektu řekl dále), všechny informace najde na stránkách Sazimelesynovegenerace.cz. Jen pro zajímavost, nejbližším místem z Janovic v okrese Klatovy je výsadba poblíž Plzně, která je vzdálená zhruba hodinu jízdy autem.

O tom, že Offroad Maraton podporuje lesy nové generace, hovoří Ondřej Nachtigall, ředitel seriálu vytrvalostních závodů motorek, čtyřkolek a aut.

Vše o projektu ukazuje také toto video.

Lesníci by rádi veřejnosti představili les, "který už teď sázíme a v příštích letech budeme sázet. Les pro 22. století. Už tím, že někdo vysadí v 1 den byť jedinou sazenici, dá najevo svůj zájem o obnovu lesa i krajiny." Výhradní organizátor akce Lesy ČR dále uvádí, že všech 14 míst na území naší republiky vybrali podle toho, kde je nejvíce třeba zalesňovat. Akce je symbolem veřejné podpory nového lesa a krajiny. Nejde o to trhat rekordy.

Připomeňme, že Offroad maraton je součástí projektu na ochranu území Šlovický vrch v Dobřanech. Stejným způsobem napomáhá udržovat i prostor v Milovicích.




Lesy ČR
Lesy ČR
 

Publikováno: 14.10.2019

<<< zpět na přehled článků