Už se chystéme do Jihlavy. 18. května tankodrom Pístov - Jihlava.

 
OffROAD Maraton Jihlava 2024
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Zikmund Trading Agency

Články

Výsledky sezóny 2020 - čtyřkolky

Na startu ročníku stálo 176 závodníků. Myslím, že je to perfektní startovní pole skvělých závodníků. Jen čekám, kdy se jich více prosadí v zahraničí a okusí dakarský písek.

Králem čtyřkolek se stal absolutně Michal Vágner z týmu z profesionálně vedeného týmu Čtyřkolky Tišnov. Jeho 67 bodů se zdá být v daných podmínkách nedostižných pro druhého Radka Eiselta a jeho EISTeam, který získal 58 bodů. Ale v ujetých kilometrech ten rozdíl vůbec není dramatický, pouhých 8km. Vágner 395km a Eiselt 387. A dál do první pětky je to ještě zajímavější. třetí čtvrtý a pátý se dělí o pozici při stejně ujetých 379km. První Vágner, druhý Eiselt a částečně třetí Ladislav Řánek z Čtyřkolek Bavorov jsou zároveň v tomto pořadí na bedně ve své kategorii Mistr Quad SP, které do pětice nejúspěšnějších těsně dolpňuje Radek Porš z Quadpoint Racing Team - CZ Auto na 4. místě a za KRTZ Motorsport Martin Miřejovský na místě 5.
Ovšem v absolutním pořadí podle kilometrů nejlepší pětici doplňují na 4. místě Dušan Novotný z Kaskadér Racingu, vítěz kategorie Mistr Quad Veteran a na 5. místě vítěz kategorie Mistr Quad 4x4 Adam Bezděk z týmu Čtyřkolky Tišnov. A za zmínku určitě stojí i další pořadí, zaprvé jako zajímavost mezi kategoriemi a zadruhé za skvělý výkon. Na 6.  místě celkově je Michal Adamík reprezentující Autoservis Adamík, ale jedoucí v kategorii Pohár Quad TR nad 500 (ztráta na prvního jen 25km. A hned za ním o 4km je vítěz Pohár Quad SP Vojta Vítovec za Quadpoint Racing.
Nicméně nejvíce kilometrů vždy neznamené nejvíce bodů a tak je někdy závodník v absolutním pořadí lépe hodnocen než ve své kategorii, což je případ kategore Pohár Quad TR nad 500, protože Michal Adamík se se svými 68 body postavil na druhou příčku, protože jeho stájový kolega Miroslav Valentík získal o jeden bod více. Za nimi pak s velkým odstupe, 20 bodů je na třetím místě Ilja Kostelník za Auto MK Racig. O dalších deset méně získal 4. Ondřej Bobek z HT Pro Racing, kterého dělil jeden bod od pátého Radka Šikuly ze Čtyřkolek Tišnov.
Když jsme u Pohárů, tak už jsme zmínili, že v kategorii Pohár Quad SP vyhrál na body Vojta Vítovec. Za ním o deset bodů na druhém místě Matyáš Dostál - DMD Racing Team a o bod níže na třetím místě Adam Urban - Urban Team. Pak znovu řádově o desítku bodů méně je na účtu čtvrtého Lukáše Maříka - Speed Company a za ním pátého Milana Pály. Za zajímavost stojí zmínit dalšího závodníka v pořadí, kde s nepatrným odstupem skončila Anička Valinová - Dragos racing.
POhárovou skupinu nám uzavře kategorie Pohár Quad do 500, kde nám dorůstá řada mladých závodníků. Nejlepším v kategorii byl Tomáš Jelínek - Čtyřkolky Tišnov před stájovým kolegou Janem Suchomelem. Bednu doplňuje na třetím místě Radim Sedlák - TB Quad. A první pětku uzavírá na 4. místě Michal Gazda - Can-Am Team a 5. Jenda Květoň - Hec Klub.
Nyní můžeme k mistrům svého řemesla -:). Už jsme si řekli, že na bedně kategorie Mistr Quad SP jsou s náskokem 1. Michal Vágner - Čtyřkolky Tišnov, 2. Radek Eiselt - Eisteam, 3. Ladislav Řánek - Čtyřkolky Bavorov. Dále pak na 4. místě Radek Porš - Quadpoint Racing Team a 5. Martin Miřejovský - KRTZ Motorsport.
V kategorii Mistr Quad 4x4 se za vedoucího Adama Bezděka - Čtyřkolky Tišnov poskládali v odstupec po cca deseti bodech takto. 2. Tomáš Budín - BuTom Racing, 3. Michal Kostelník - Auto MK Racing, 4. Drahomír Valina - Dragos Racing a 5. Radomír Beneš - Čtyřkolky Tišnov.
Poslední mistrovskou kategorií čtyřkolek jsou Mistr Quad Vet, kterou, jak jsem říkali v úvodu čtyřkolek, vyhrál Dušan Novotný - Kaskadér Racing Team. Toho neúspěšně doháněl a na druhém místě zůstal Aleš Pour - En Quad Team. Dále na 3. místě Jaroslav Úruba - JK Morava Team, 4. Martin Krejčík - Krtek Racing team a 5. Vladimír Kuba - Bohemia Drive Team.
3 quad
3 quad
 

Publikováno: 31.12.2020

<<< zpět na přehled článků