Už se chystéme do Jihlavy. 18. května tankodrom Pístov - Jihlava.

 
OffROAD Maraton Jihlava 2024
Vyhledat tým podle:
Editace týmů - login: Heslo:
Přihlášení k odběru aktualit
 
ČESKÁ VERZE       ENGLISH VERSION      
výběr ročníku

Partneři:  
Tankodrom Milovice

Banner Baterie

Jeep

D-PERFECT s.r.o.

Zeppelin CZ s.r.o.

Polaris

Sabe

Enduristan

BSB s.r.o.

Birell

ARO Manyjak PRAHA

Šiklův Mlýn

Zikmund Trading Agency

Články

Přípravy sezóny 2021

Je začátek ledna my domlouváme, jak by měl a mohl vypadat nový ročník seriálu OffROAD Maraton.

V současnosti situace nevypadá nijak moc nadějně, ale přesto věříme, že už jsme na dobré cestě. Myslím tím MY všichni tady na tom Světě! A tady u nás v tom malém království se snad na jaře začne blýskat na lepší časy. Asi si letos moc nezalyžujeme, ale do prašnejch nebo blátivejch cest bychom se pustit snad mohli.

Proto pracujeme na kalendáři závodů a domlouváme jednotlivé lokality. Realita je ještě v nedohlednu, ale kdyby se NĚCO pohnulo, mohli bychom tradičně poslední březnový víkend respektive sobotu zahájit sezónu v Šiklově Mlýně. Právě jsme se dohodli, že pokud by to nešlo 27.3., mohli bychom zahájení ještě o týden posunout na 3.4., Šiklův Mlýn bude připraven.

Tak jako tak by nám to dalo dostatek času do druhého závodu a to na 24.4. Kde to bude, bych zatím moc neřešil ikdyž v závěru udělám shrnutí i s místy. Další termín je květnový a to 29.5. V tom termínu jsou sice v Praze Legendy, ale ty se dají zvládnout i v neděli po závodech. Například z Milovic by to bylo za rohem.

Pak tu máme červen a 26.6. a tradiční lokace v Dobřanech. Ale v tuto chvíli není potvrzeno a není jasno. V loňském roce jsme kvuli pandemii nemohli jet 24 hodinovku. Ale zároveň se v Dobřanech trochu změnily podmínky s rozsahem a užitím místa, což nám situaci spíz ještě zkomplikovalo a to se asi nezmění. Takže tady je to s velkým otazníkem kde případně jak? Ale termín je daný.

Prázdniny rušit nebudeme. i kdybychom byli omezeni stejně jako v loňské sezóně, neuvažujeme o přesunu některého závodu do července. Ať tak či tak, myslím, že každý je rád, že má to léto v klidu pro sebe. Když to půjde, tak bychom se viděli zase na konci srpna, na konci prázdnin (pokud nějaké budou).

28.8. je klasický termín. Ovšem ani zde není jasné, kde by se závod odehrál. Loňská trať ve Stříbře se asi docela líbila. Dokonce ani naše činnost není v rozporu s ochranou krajiny. Ale někteří lidé mají jiný názor, takže ještě teď řešíme stížnost na krajské inspekci životního prostředí. Jsou sice milí a chápaví, ale pokuta nás nemine. Otázka je kolik. A jasný postoj, že opakování akce je momentálně nežádoucí -:(. Co se nás týká, tak ve stávajícím stavu to neodpovídá ani našim představám. Zázemí a depo bylo tak trochu zoufalé, takže to by se muselo změnit, což my neovlivníme...

Dál je termínová listina celkem jasná. 18. září, 16. října a 13. listopadu. Můžeme zvažovat i rezervní prosincový termín jako vloni a to 4.12. Se vším se dá pracovat a domlouvat. Termíny by měly zůstat, lokace se mohou měnit. K dispozici máme Sokolov, Milovice, Hodoním, určitě chceme znovu zkusit návrat do Podbořan. Uvidíme.
P.S. Pokud b někdo z vás měl nápad na nějakou jinou, novou nebo zapomenutou trať, nebojte se napsat nebo zavolat!

Každopádně stručný přehled připravovaného XXII. ročníku ještě jednou:

27.3. (3.4.)  Šiklův Mlýn
24.4.           (Sokolov)
29.5.           (Milovice)
26.6.           (Dobřany)

28.8.           (Hodonín)
18.9.           (Janovice)
16.10.         (Podbořany)
13.11.         Ředhošť

4.12.           REZERVA (Šiklův Mlýn)

Závěrem ještě jednou přeji všem hodně zdraví a štestí v začínajícím roce 2021!
A na brzkou shledanou.

Ondra Nachtigall


1 PF 2021
1 PF 2021
 

Publikováno: 06.01.2021

<<< zpět na přehled článků